Desert cheesecake cu piersici

de Oana in Torturi, 7 Aug 2017 | 3156 vizualizari

 

De sezon, racoritor si mega bun!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr piscoturi
  • 80 gr unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao

Umplutura:

  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr crema philadelphia
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr crema de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 piersici coapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite vanilie

Decor:

  • 2 piersici
  • 2 linguri zahar
  • 10 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu piersici:

Blat: Marunteste piscoturile la blender, apoi amesteca-le cu scortisoara si cacaua.
Adauga apoi untul topit si amesteca bine
Pune amestecul intr-o tava de tort cu pereti detasabili de 22 cm si preseaza bine


Umplutura: Amesteca intr-un bol branza de vaci, crema philadelphia, mascarpone si crema de cocos. Mixeaza-le cu zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia.
Curata piersicile si mixeaza-le apoi la blender impreuna cu zeama de lamaie, pana obtii un piure fin. Adauga piureul in castronul cu branza.
Bate ouale si pune-le in compozitie.
Mixeaza totul bine ca sa obtii o crema fina si uniform amestecata.
Rastoarna umplutura peste blatul de biscoturi din tava si coace cheesecake-ul la 170 de grade pentru 40 de minute, pana compozitia e inchegata bine. Scoate apoi tava din cuptor si lasa-l la racit.


Decor: Taie piersicile, cu tot cu coaja, in felii subtiri. Unge o tigaie mai mare cu unt, presara zaharul si pune feliile de piersici. Pune tigaia pe foc potrivit pana ce zaharul se topeste si incepe sa se caramelizeze usor.
Intoarce feliile si pe partea cealalta si mai lasa-le sa se inmoaie 2-3 minute.
Ia tigaia de pe foc si asaza apoi feliile de piersici peste cheesecake, apoi pune-l la frigider pentru 2-3 ore, sa se raceasca bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata