Desert ciocolata de casa cu capsuni

de oanapl in Dulciuri, 11 Apr 2017 | 5761 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • stratul de cacao:
  • 90 ml apa
  • 170 g zahar
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esenta de rom 
  • pentru stratul de capsuni:
  • 100 ml suc de capsuni
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu capsuni:

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop.
Separat cerni cacaua si laptele praf. Iei siropul de pe foc si adaugi untul si esenta de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate si amesteci bine sa nu ramana cocoloase. 
Tapetezi o tava mica cu folie de plastic alimentara si adaugi ciocolata, apoi o nivelezi si o lasi la racit (nu in frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de capsuni, ne trebuie aproximativ 250-300 g capsuni proaspete. Le speli bine, le rupi coditele si le pui pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar. Din momentul in care incep sa fiarba, le lasi 10 minute pe foc, apoi le pui intr-o sita la strecurat, pentru a obtine cat mai mult suc.
Masori 100 ml de suc de capsuni si il pui pe foc impreuna cu cele 150 de grame de zahar. Lasi sa fiarba 6-7 minute si apoi adaugi untul.
Separat cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de capsuni si amesteci bine. Torni compozitia peste cea de ciocolata si dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece, se feliaza perfect. Tai batoane de ciocolata cu capsuni si le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac imbatat cu coniac