Desert cirighele

de trifadalia in Dulciuri, 17 Oct 2019 | 1968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 litri ulei pentru prajit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cirighele:

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.

Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.

Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute.

Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten,In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.

Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti in baie de ulei.

Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.

Daca doriti le puteti pudra cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cirighele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte