Desert clatite bronzate

de RODIMUR in Dulciuri, 10 Aug 2021 | 2825 vizualizari

 

Am fost mereu tentată să fac astfel de clătite ”bronzate”, mai întâi pentru aspectul lor și apoi, după ce le-am savurat, pentru gustul minunat al combinației de compoziție cu cacao, cremă de brânză fină și cireșele confiate. O minunăție...!
Din ingredientele de mai jos am făcut 10 clătite, câte 2/porție.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de făină albă
  • 50 grame de zahăr tos
  • 300 ml de lapte
  • coajă răzuită de lămâie
  • 1-2 ouă
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1-2 linguri de cacao
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • Pentru umplutură:
  • 400 grame de cremă de brânză
  • 4 linguri de smântână grasă
  • 50-75 grame de zahăr tos fin
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • cireșe confiate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite bronzate:

Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, cacaua, coaja răzuită de lămâie, zahărul vanilinat și bicarbonatul, după care se încorporează oul (ouăle) și apoi treptat, laptele. Se mixează bine compoziția ca să nu rămână cocoloașe. 

Se unge tigaia cu un strat subțire de ulei și apoi se dă la foc mic, până ce se încălzește bine. Atunci se toarnă un polonic de compoziție (de consistența smântânii) și clătitele se prăjesc ușor pe ambele fețe, la foc mic.

Când clătitele sunt gata, se iau cu o paletă și se depun pe o farfurie, până ce se răcoresc.

Între timp se pregătește umplutura: se mixează crema de brânză cu smântâna, zahărul tos și cel vanilinat, până ce acestea din urmă se dizolvă.

Când clătitele s-au răcorit puțin, se ung cu cremă, se pun cireșe confiate și se rulează.

Se servesc simple, sau cu frișcă. Sunt foarte bune, atât călduțe, cât și reci.

TIPS-URI

1

Ca să nu se formeze cocoloașe, mai întâi se amestecă ingredientele solide și apoi se încorporează treptat oul (ouăle) și laptele.

2

Dacă se adaugă două ouă, este posibil ca clătitele să se întărească ușor, când se răcesc.

3

Cacaua în cantitate mai mare de 1 lingură poate da un gust ușor amărui clătitelor.

4

Înainte de a turna compoziția de clătite, tigaia trebuie să fie încinsă și unsă cu ulei.

5

Clătitele trebuie lăsate să se răcorească ușor, înainte de a fi unse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite bronzate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (7)

Panacris 1

11.08.2021, 15:09

dantes 1

11.08.2021, 18:11

Delicioase!

Rocsi 1

11.08.2021, 21:29

Delicioase! Merg de minune si cu niste fructe proaspete!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]