Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 31 Ian 2018 | 7035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat cornulete bicolore
  • 1 kg faina alba
  • 25 g drojdie
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • 350 ml lapte
  • putina sare
  • 2 linguri cacao neagra

Pentru sirop

  • 400 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1/2 sticluta esenta rom

In plus Crema de ciocolata Finetti

Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel:

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor.
Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute.

Separat, intr-un bol mare, punem faina ramasa (cele 800 g) ouale batute, praful de copt stins cu lamaie, uleiul si sarea.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem amestecul cu drojdie in bolul mare si framantam un aluat omogen, ferm. Cred ca mi-a luat cam 10-15 minute. Adaugati inca putina faina, doar daca aluatul o cere, acesta trebuie sa fie elastic si usor de lucrat cu el.

Impartim aluatul in doua parti egale, iar intr-una din parti punem cacaua si framantam pana la omogenizare.

Punem bucatile de aluat in doua boluri, acoperim cu servete curate si lasam la crescut la loc cald, pana-si dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul.

Impartim fiecare bila in 6 parti.

Oprim doua bucati, de culori diferite, restul pastrandu-le acoperite pana la folosire.

Intindem aluatul maro intr-o foaie rotunda, apoi procedam la fel cu aluatul galben.

Suprapunem foile punand partea maro prima, apoi taiem cercul in 8 parti egale.

Punem la baza fiecarei bucati cate 1/3 lingurita crema de ciocolata, apoi rulam formand cornuletele.

Le asezam in tava in care am pus hartie pentru copt si le coacem timp de 18 minute la 190 grade C.

Intre timp pregatim siropul.

Caramelizam zaharul si stingem cu cele 300 ml apa.

Lasam la fiert, la foc mic, pana cand siropul incepe sa se ingroase usor (aprox 10 minute). Ridicam lingura cu putin sirop deasupra vasului si daca ultima picatura de sirop se prelinge mai greu de pe lingura, siropul e gata. Adaugam esenta de rom.

Trecem cornuletele fierbinti prin sirop, timp de cateva secunde, pe toate partile.

Procedam la fel cu bucatile de aluat ramase.

Servim cornuletele bicolore cu ciocolata, cu mare pofta! Garantez ca n-o sa va lipseasca  :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

13.02.2018, 21:46

Ce frumoase sunt!

tina58 1

17.02.2018, 12:24

Am mancat cornulete din astea de la cineva dar in afara de faptul ca arata interesant nu prea ai ce sa spui despre ele, pe mine gustul nu m-a dat pe spate deloc, ceva dulce banal! Si am o nelamurire: la ingrediente spui 350ml lapte dar in descrierea retetei spui de 500ml lapte. Pana la urma cat lapte folosesti 350 sau 500ml?

kytz 1

20.02.2018, 00:18

Eu le-am pus pe listă! Chiar sunt foarte tentat să le fac și să le gust!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de Desert mucenici moldovenesti pufosi, mostenita de la mamaia