Imi place sa incerc tot felul de aluaturi pentru cornulete, de data asta m-am inspirat de la bucataras Gicuta.
Intr-un castron am amestecat untura cu smantana, am adaugat sarea si apa minerala, la final am incorporat faina adaugata treptat si am framantat un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie se mai adauga faina, eu am folosit cca 620 g faina. Aluatul l-am dat lla frigider pentru doua ore, apoi l-am scos fin frigider l-am impartit in 6 bucati. Am lasat pe blatul de lucru doar o bucata, restul le-am bagat la frigider. Am intins o foaie subtire, am decupat un rotund cu ajutorul unei farfurii, am taiat in 8 parti egale , pe fiecare parte am adsugat gem amestecat cu nuca macinata, am rulat fiecare parte si am format cornuletul, am asezat in tava de la cuptor, tapetat cu hartie de copt. Restul de aluat ramas l-am bagat la frigider, am scos alta parte de aluat si am continuat sa formez cornuletele. In tava mi-au incaput 40 de cornulete. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat sa se rumeneasca frumos pe margini, apoi am scos tava din cuptor , am lasat sa se racoareasca cca 5 min apoi am tavalit cornuletele prin zahar pudra. Am procedat la fel pana am terminat tot aluatul. Mi-au iesit 100 de cornulete delicioase.