Desert cornulete pentru Picnithlon

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Iul 2018 | 4275 vizualizari

 

E despre ce vreau eu, cum vreau eu si multa veselie, probe sportive si cornulete cu gem de prune si nuca

 

INGREDIENTE

  • 50 g drojdie proaspata
  • 4 oua
  • 1 cana cu lapte cca 250 ml
  • 150 g iaurt grecesc
  • 400 g osanza sau untura
  • 10 lg zahar
  • cca 1,200 kg faina
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • zahar farin pentru tavalit cornuletele
Portii: 140
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete pentru Picnithlon:

Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca.

Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de lapte caldut si maiaua crescuta si am inceput sa omogenizez, am mai adaugat cca 200 g faina si am framantat un aluat nu foarte moale, dar nici tare, potrivit cat sa-l pot intinde usor. L-am lasat la crescut cca. 1 ora, apoi am intins foaie am decupat cu ajutorul unei farfurii un rotund pe care l-am impartit in 8  bucati.

Separat am amestecat gemul cu nuca macinata si am pus cate un pic pe fiecare bucatica, am rulat si am format cornuletele, le-am asezat in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 min, pana incep ele sa se rumeneasca, asa calde scoase din cuptor, am tavalit cornuletele prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pentru Picnithlon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi poloneze- Paczki