Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri

de Bia27 in Prajituri, 14 Mar 2013 | 82007 vizualizari

 

Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri
Reteta este preluata de pe blogul Irinei, iar cu cateva modificari am pus-o in practica, aducandu-i alt final. Rezultatul a fost unul neasteptat de bun!! :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 130 g ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa

Umplutura:

  • ciocolata Finetti sau Nuttela
  • nuca
  • nuca de cocos
  • dulceata

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 4 linguri de zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri:

Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri:

Drojdia o amestecam inainte cu 3 linguri de zahar, 5 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam la dospit 10 minute, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor.

Cernem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc, in care punem toate ingredientele de mai sus cu exceptia celor 5 linguri de apa, cacaua, 3 linguri de zahar si drojdia. Framantam bine aluatul si il impartim in doua. Intr-una din jumatati punem amestecul format din cacao si cele 5 linguri de apa si framantam pana se omogenizeaza bine. Acum avem doua bucati de aluat, unul alb, iar celalalt maro. Le lasam la dospit in doua boluri pana isi dubleaza volumul, dupa care trecem la partea distractiva :).

Rasturnam bucatile de aluat si pe fiecare o impartim in doua, deci avem 4 bucati acum, doua din fiecare fel. Intindem o bucatica din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucatica si din aluatul maro tot in forma de cerc, le suprapunem si dam putin cu sucitorul peste ele pentru a le lipi cat mai bine.
Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor iesi 8 triunghiuri egale, ca la pizza! Deci ne vor iesi 8 cornuri pufoase si delicioase din prima serie.

Eu am pus pe fiecare triunghi ciocolata si am presarat nuca de cocos pe unele, iar pe altele nuca. Am facut cateva si cu gem de caise pentru mezina familiei :). Le rulam din interior spre exterior, le aducem capetele putin spre centru si le punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade pentru 20 minute, facem si testul scobitorii.

La fel procedam si cu celelalte bucati de aluat.

In timp ce se coc cornurile ,preparam siropul. Punem la fiert 150 ml apa cu 4 linguri de zahar si lasam pe foc pana se leaga siropul.

Scoatem cornurile si le ungem partea de sus cu sirop, dupa care le presaram cu nuca macinata si nuca de cocos. Iar acum urmeaza partea cea mai frumoasa: degustatul!

Pofta buna!

Aceste Cornuri pufoase sunt preferatele noastre pentru micul dejun sau pachetelul celor mici care le adora. Acest tip de Croissant este perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau ca gustare intre mese

Poti face cornuri si sub forma de aperitiv, iti recomandam reteta de Cornuri cu carnati

TIPS-URI

1

Cornurile le puteti umple cu ce aveti pofta si merg tare bine alaturi de un pahar de lapte!

2

Daca doriti le puteti face mai mititele, impartind fiecare bucatica de aluat in patru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornuri pufoase simple