Desert cosulete cu mousse de ciocolata

de Lau in Dulciuri, 19 Sep 2020 | 3136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 600 ml frisca lichida
  • 20 g unt
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete cu mousse de ciocolata:

Aluatul de foietaj dezghetat la temperatura camerei,il taiem patratele de cca 9 pe 9.

Crestam lateralele fara sa taiem colturile,impaturim marginile suprapunanadu-le una peste alta,aliiniind colturile opuse,

Intepam cu furculita in mijloc ,ungem amrginile cu oul batut si dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa le umplem cu crema.

Mousse de ciocolata-intr-un bol adaugam ciocolata,untul si 300 ml de frisca.Topim la bain marie,amestecand continuu pana ce se topeste si se omogenieaza.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp mixam restul de frisca rece si adaugam treptat crema de ciocolata,pana ce se incorporeaza toata.

Umplem cosurile cu moussul de ciocolata si decoram dupa preferinta

Dam la rece 30 min inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]