Un cozonac pufos si delicios!
"Bunatati pentru Craciun"
Adaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina.
Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit in loc calduros timp de 1 ora.
Impartim aluatul in 2 parti egale pentru 2 coronite.
Intindem o foaie de aluat cat mai subtire pe hartia de copt si adaugam 100-150 g de zmeura congelata sfaramitata. Presaram zahar peste zmeura.
Rulam foaia intinsa ca pe rulada, apoi taiem pe jumatate rulada,dar lasam aproximativ 1 cm la capat netaiata. Impletim cele doua parti rezultate si unim capetele intr- un cerc.
Punem cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand este copt suficient.
Imediat ce scoatem coronita din cuptor, o pudram cu zahar pudra. Pofta buna!
1
Puteti adauga diverse arome umpluturii de zmeura.