Desert cozonac cu nutella si fructe

de Lau in Dulciuri, 17 Apr 2017 | 4006 vizualizari

 

Delicii pentru Paste

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 200 g zahar
  • 50 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocale
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 400 ml lapte
  • esenta de rom
  • Umplutura
  • 300 g nutella
  • fructe confiate(mango.nuca de cocos,stafide,banane,rahat)
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nutella si fructe:

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, o lingurita zahar, acoperim cu un prosop si lasam cca. 10 minute, pana ce apar basicute deasupra.

Adaugam galbenusurile batute bine, impreuna cu ouale si zaharul, esenta, coaja de portocale, sarea si untul topit, amestecam adaugand treptat, laptele caldut, framantam un aluat omogen pe care, la final, framantam 10 min cu uleiul.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit, pana ce isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 4 bucati egale.

Intidem fiecare bucata de aluat, o ungem cu nutella si deasupra adaugam fructele (pe care le-am imuiat in apa cu putina esenta de rom), rulam aluatul. Impletim cate 2 suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa mai creasca cca. 15 min, dupa care ungem cozonacii cu oul batut cu putina sare si laptele.

Dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nutella si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)