Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar

de RODIMUR in Dulciuri, 4 Noi 2019 | 2499 vizualizari

 

Dorim mereu ceva dulce, chiar dacă din anumite motive nu putem să ne lansăm în prepararea unor rețete mai laborioase. În acest caz, soluția este la îndemâna oricui: creme fine, delicioase, moi și aromate, preparate rapid în porții individualizate, la pahar, cupe sau alte recipiente mici. Ceea ce am și făcut zilele trecute, fără a folosi prafurile sintetice din comerț...

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 150 de grame de zahăr tos
  • 6 linguri încărcate de amidon alimentar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de stafide
  • 2-3 linguri de esență de rom
  • Pentru decor:
  • 50 grame de ciocolată menaj, cu lapte
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • ornamente decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar:

Stafidele se opăresc timp de 10-15 secunde, se scurg de apă și apoi se țin 10 minute în esență de rom.

Se amestecă ingredientele solide (zahărul, vanilia și amidonul) după care se încorporează gălbenușurile. 

Se mixează și se adaugă treptat laptele. Se dă compoziția la bain-marie, la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul, sau de pereții vasului, până ce se îngroașă bine.

Se ia vasul de pe foc și se amestecă în compoziție încă 2-3 minute, până ce se mai răcorește puțin. Se adaugă untul, se omogenizează crema și se toarnă caldă în forme.

Se adaugă stafidele, scurse de esența de rom, în fiecare formă și se amestecă, pentru a nu rămâne la suprafață. Se nivelează crema din fiecare porție și se dă la răcoare.

Când crema este rece, se topește ciocolata, cu 1 lingură de ulei, la bain-marie, după care se decorează fiecare porție. Deasupra se pot presăra ornamente decor.

Se dă la rece, până la servire.

TIPS-URI

1

Folosiți lapte rece, nu fierbinte, care ar transforma imediat ingredientele solide în cocoloașe.

2

Amestecați întruna în compoziția de la bain-marie, ca să nu se prindă de fundul, sau de pereții vasului.

3

Țineți compoziția pe foc, la bain-marie amestecând mereu, până ce se îngroașă.

4

Țineți stafidele timp de 10 minute în esență de rom, după o scurtă opărire (10 secunde), pentru a fi aromate.

5

Turnați crema caldă în recipiente, pentru a lua forma lor.

6

Adăugați stafidele în crema caldă. Astfel, ele se vor umfla, vor fi moi și aromate (de la esența de rom).

7

Lăsați crema să se răcească total, înainte de a o decora cu ciocolată și ornamente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca