Desert crumble cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 27 Mai 2018 | 3931 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Capsunile, chiar daca am pus o gramada de zahar, zic eu, au fost acrisoare, asa ca a iesit un crumble dulce-acrisor, dar tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 50 g pesmet de biscuiti
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 150 g unt
  • Umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crumble cu capsuni:

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga pesmetul de biscuiti, zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Se da la rece pana cand se pregatesc capsunile.

Capsunilor li se inlatura coditele, apoi se spala. Daca sunt mari, se taie in doua sau in patru. Se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din aluat. Se adauga capsunile, apoi restul de aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este frumos rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]