Desert cu ananas caramelizat

de madi_marin in Dulciuri, 3 Iun 2017 | 3585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conservă de ananas cuburi
  • 5 linguri zahăr brun
  • 75 g unt
  • 75 g zahăr alb
  • 3 gălbenuşuri
  • 120 ml frişcă lichidă
  • 150 g mascarpone
  • 1 pliculeţ zahăr bourbon
  • felii de chec, croissant, baton etc,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ananas caramelizat:

Batem pe baie de aburi, gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă.

Se amestecă cu crema mascarpone, frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon. Se dă la frigider.

Untul şi zahărul brun se pun la topit, la foc mic.

Cuburile de ananas se scurg bine de suc şi se taie mai mici, dacă e nevoie.

Se adaugă peste amestecul caramel de pe foc şi se lasă până scade tot lichidul, cam 10 – 15 minute.

Se pun în pahare straturi alternative de cremă, blat şi cubuleţe de ananas delicioase.

Se dau la rece până la servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]