Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

de mirela0911 in Prajituri, 31 Aug 2017 | 10290 vizualizari

 

Ca idee am pornit de la tortul Inei https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-de-biscuiti-cu-crema-de-mascarpone-si-finetti-79877.html , dar am preferat sa-l pregatesc altfel, pastrand biscuitii si una din creme, cea maro. Am adaugat si o crema de vanilie, fructe pe ici pe colo, iar rezultatul este unul delicios. 

 

INGREDIENTE

Crema de ciocolata:
  • 2 plicuri budinca ciocolata
  • 5 lg zahar
  • 800 ml lapte
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt esenta de rom
Crema de vanilie:
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg amidon
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 250 g mascarpone
Mai avem nevoie de:
  • 60 buc biscuiti Petit Beure
  • 5-6 banane (in functie de marime)
  • fructe de padure
Pt. ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • ciocolata rasa
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate:

Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Cand este gata se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se incorporeaza. La fel si esenta de rom. Se lasa deoparte.

Se ia o tava si se tapeteaza cu folie alimentara. Se asaza biscuitii pe fundul tavii, unul langa celalalt. Bananele se curata de coaja si se taie in trei pe lungime. Se asaza deasupra peste biscuiti. Se toarna apoi budinca de ciocolata si se asaza deasupra un strat de biscuiti.

Crema de vanilie: Intr-o oala se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se toarna laptele, se omogenizeaza bine apoi se pune pe foc. Se lasa pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. La final se adauga untul. Se omogenizeaza. Se lasa putin la racit apoi se amesteca cu mascarpone.

Peste stratul de biscuiti se presara fructele de padure (eu am avut din congelator) apoi se toarna crema de vanilie. Se niveleaza apoi se pune din nou un strat de biscuiti. Se da la rece pentru cel putin o ora. Eu l-am lasat peste noapte.

Se scoate desertul din tava, se asaza pe un platou si se indeparteaza folia.

Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se unge ultimul strat de biscuiti cu toata frisca si se rade ciocolata deasupra. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot face orice combinatii cu biscuiti, alegerea e a voastra!

2

Nu a fost necesar sa insiropez biscuitii, s-au inmuiat biscuitii de la creme.

3

Dimensiunea tavii este de 23x30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

02.09.2017, 17:23

cred ca e mortala

Rocsi 1

02.09.2017, 21:44

Ce mai faceam si eu deserturi din astea mai pe la inceputurile mele in bucatarie! Bine, desertul tau este minunat Eu puneam biscuiti, ii insiropam, faceam budinca la plic intre biscuiti si mai puneam ceva fructe deasupra, mai simplu.

UrsanMihaela 1

05.08.2018, 09:03

delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu migdale si crema aromata