Desert cu fructe de padure

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 26 Aug 2017 | 5752 vizualizari

 

Un desert de vara, usor de preparat si de savurat.

 

INGREDIENTE

  • 400 g crema de branza
  • 450 g iaurt grecesc
  • 300 g fructe de padure(proaspete sau congelate)
  • 1 cutie lapte condensat (397g)
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • un pachet mic piscoturi
  • 3-4 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu fructe de padure:

Am pus fructele intr-un vas, am adaugat cele 3-4 linguri de zahar si apoi am pus vasul pe foc pentru cateva minute pana s-a topit zaharul. Am pus totul intr-o strecuratoare. In siropul scurs din fructe, am insiropat piscoturile.

Intr-un vas, am amestecat crema de branza, iaurtul, laptele condensat si frisca batuta. Am pregatit gelatina conform instructiunilor de pe plic si apoi am adaugat-o in compozitia de mai sus.

Am asezat folie alimentara intr-o tava de cozonac, am asezat din loc in loc fructe scurse de sirop, un strat de crema, apoi doua randuri de piscoturi insiropate in siropul scurs de la fructe. Peste piscoturi am pus un nou strat de crema, apoi fructe si din nou un strat de crema. Am incheiat cu un strat de piscoturi insiropate.

Am invelit tava cu folie alimentara si am lasat-o la rece peste noapte. A doua zi am rasturnat tava si am distribuit peste desert fructele si  siropul ramase.

Un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "rasturnata", cu mere