Desert cu zahar ars

de Miha in Dulciuri, 28 Iun 2009 | 5908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 2 linguri zahar
  • jumatate foaie de napolitana
  • vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu zahar ars:

Gelatina se hidrateaza cu citeva linguri de apa.


Zaharul se topeste,doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.

Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.


Se bate frisca cu vanilia.

Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.


Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.


Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.

Reteta originala era cu smantana de 20% grasime,in loc de frisca lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Miha 1

29.06.2009, 22:42

Facem loc daca nu mai e...

Miha 1

04.07.2009, 09:56

Alina,pentru tine fac o livrare si acasa. Reteta este si pe blog. ;)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zmeura cu frisca