Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Dec 2019 | 2741 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am dus la Simona Callas, eu am dublat cantitatile pentru ca aveam nevoie de min 40 buc. Am sa scriu reteta doar pentru o portie. Bunatati pentru Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Pt. cupcake cca 22 buc
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 400 ml lapte de cocos
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 250 g zahar tos
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 75 g alune padure prajite
  • Crema
  • 300 lapte de cocos concentrat ( s egaseste la cutie de tabla si are cel putin 19% concentratie )
  • 300 g ciocolata Kandia 50% cacao
  • Ornamente de ciocolata alba
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata:

Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele solide, omogenizam si apoi adaugam alunele taiate grosier.

Pregatim tava de briose, asezam in fiecare cavitate hartiutele speciale, apoi adaugam in fiecare hartiuta compozitie, nu trebuie sa fie pline, ele cresc in cuptor. Tava mea are 12 cavitati, mi-au iesit 22 buc, a doua tava au iesit doar 10 buc. Se lasa sa se raceasca bine, eu le-am facut cu o seara inainte.

 Crema : Important este sa avem o ciocolata de calitate maxim 50 % cacao , iar laptele de cocos sa fie concentrat. Desfacem cutia cu lapte de cocos si il transferam intr-un bol ca s aputem sa-l omogenizam. Intr-un castron de inox rupem ciocolata, adaugam laptele de cocos si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam pana se topeste ciocolata, apoi dam la rece pentru cateva ore bune, dupa care mixam bine pana obtinem o crema spumoasa si fina. Punem crema intr-un posh si ornam cupcakes-urile cu crema si le decoram cu ornamente albe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati