Desert Cupcakes Red Velvet

de Rocsi in Dulciuri, 10 Mar 2017 | 3089 vizualizari

 

Erau de ceva timp lista de asteptare aceste prajiturele dragalase si iata ca le-a venit randul. Mi-a placut enorm cum au iesit, consistenta umeda si deloc inecacioasa, iar crema din frisca si crema de branza a fost completarea perfecta. Sunt minunate de pregatit cand aveti musafiri sau de daruit ca si cadou!

 

INGREDIENTE

  • cupcakes:
  • 3 oua
  • 200 gr lapte batut
  • 100 ml ulei
  • 180 gr zahar
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 2 linguri otet
  • 240 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 2 lingurite vanilie
  • un varf de cutit colorant rosu praf
  • un praf de sare
  • crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • inimioare pentru decor
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Cupcakes Red Velvet:

Cupcakes-urile:
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut.
Intr-o canita, punem bicarbonatul cu praful de copt, le stingem cu otetul. Adaugam amestecul de bicarbonat cu praf de copt si vanilia.
Faina cernuta o incorporam treptat (daca folositi faina de magazin este posibil sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri), apoi punem colorantul si amestecam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia rosie, le amestecam cu o paleta, cu miscari lente.

In forme de briose din silicon, punem compozitie cam pe 3/4. Daca nu aveti forme de silicon, folositi o tava de briose in care puneti hartiute.
Introducem briosele in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana briosele sunt patrunse.
Facem testul cu scobitoarea dupa 20-25 de minute si daca sunt gata, le scoatem din cuptor sau le mai lasam, daca mai este necesar. Le lasam sa se raceasca.


Crema:
Punem frisca rece intr-un bol si o mixam pana prinde putina consistenta. Adaugam crema de branza de la temperatura camerei, zaharul pudra, vanilia si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa. Punem crema intr-un pos, ornam briosele reci. Deasupra le decoram cu bombonele inimioare.
Le servim cu placere si le pastram la rece pe cele ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cupcakes Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort fin cu nuca si smantana