Desert Duo de ciocolata

de Ancutsa in Prajituri, 30 Ian 2019 | 2523 vizualizari

 

Pentru că azi sunt Sfinţii Trei Ierarhi, am găsit un motiv bun să-l sărbătorim pe tata (Vasile). Îmi place să combin blaturi cu pişcoturi sau biscuiţi (de data asta am ales pişcoturi ) şi deverse creme de ciocolată. Am pregătit aceste prăjituri, însiropate cu cafea, unele cu cremă de ciocolată amăruie (pentru ai mei care iubesc ciocolata), altele cu cremă de ciocolată cu lapte (pentru mine, pentru că nu îmi place ciocolata aşa intensă) Nu a lipsit nici frişca, preferata mea.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 2 ouă,
  • un praf de sare,
  • 200 g unt,
  • 4 linguri de zahăr,
  • 5 linguri lapte,
  • 4 linguri făină,
  • 3 linguri cacao neagră,
  • 9 g praf de copt,
  • pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 50 g ciocolată 74% cacao,
  • pentru crema de ciocolată cu lapte:
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • pentru însiropat:
  • apă 300 ml,
  • 2 linguriţe cafea,
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • Perle de zahăr,
  • Fluturi de napolitană,
  • Câteva alune de pădure,
  • Câteva migdale,
  • În plus: 12 pişcoturi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Duo de ciocolata:

 

Blatul:

Se amestecă untul cu zahărul şi un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă înainte. Se adaugă şi laptele, făina, cacaoa şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă pătrată, pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mediu în primele 5 minute, apoi la foc mic încă 20 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit

 

Pentru însiropat:

Se prepară o cafea mai slabă şi se lasă la răcit.

 

Cremele:

Se încălzeşte frişca lichidă la aprox 40 de grade sau atât cât să frigă la deget, se toarnă în fiecare castron cu ciocolată amăruie, respectiv ciocolată cu lapte, ruptă în bucăţele, se amestecă să se topească.

Dacă vi s-a răcit frişca şi ciocolata nu a apucat să se topească, aşezaţi bolul pe baie de abur şi amestecaţi până se topeşte.

Se dau la rece până se încheagă uşor. Apoi se bat cu mixerul până devin cremoase.

Am folosit aceeaşi cantitate de frişcă şi pentru a topi ciocolata neagră, şi pentru cea cu lapte, însă ciocolata neagră având un conţinut crescut de cacao, e mai intensă şi mai cremoasă, se va închega mai repede şi se va răci mai repede, de aceea trebuie scoasă de la rece mai repede. Dacă vi s-a întărit prea tare, puneţi-o un pic pe baie de abur, amestecând uşor până capătă consistenţă cremoasă.

 

Asamblare şi decor:

Se taie prăjitura în dreptunghiuri subţiri şi lungi, care se ajustează astfel încât să fie în armonie cu pişcoturile (nici prea late, nici prea lungi).

Frişca lichidă se bate cu mixerul până devine mătăsoasă, cremoasă.

Se însiropează delicat, se ornează unele cu cremă de ciocolată neagră, altele cu cremă de ciocolată cu lapte, se adaugă câte un pişcot însiropat delicat, pentru a nu se destrăma, se ornează cu frişcă, perluţe de zahăr, fluturi de napolitană, alune de pădure şi migdale.

 

Porţii: 12

Timp de coacere: aprox 25 min

Timp de pregătire: 2h

 

PoftăBună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/duo-de-ciocolata.html

TIPS-URI

1

Am folosit aceeaşi cantitate de frişcă şi pentru a topi ciocolata neagră, şi pentru cea cu lapte, însă ciocolata neagră având un conţinut crescut de cacao, e mai intensă şi mai cremoasă, se va închega mai repede şi se va răci mai repede, de aceea trebuie scoasă de la rece mai repede. Dacă vi s-a întărit prea tare, puneţi-o un pic pe baie de abur, amestecând uşor până capătă consistenţă cremoasă.

2

Dacă vi s-a răcit frişca şi ciocolata nu a apucat să se topească, aşezaţi bolul pe baie de abur şi amestecaţi până se topeşte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Duo de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere