Desert flan cu nuca de cocos

de Catalina L in Dulciuri, 24 Iun 2017 | 3589 vizualizari

 

Acest desert este o specialitate a bucatariei creole , un dessert racoritor si delicios.
Are particularitatea de a se separa in 2 straturi, un strat cremos si neted ca o crema de zahar ars si un strat consistent din nuca de cocos.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/flan-cu-nuca-de-cocos.html

 

INGREDIENTE

  • 70 g de nuca de cocos
  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 20 cl de lapte
  • 40 cl de lapte de cocos
  • 3 oua

caramel lichid :

  • 100 g de zahar
  • 10 cl de apa
  • 1/2 lingurita de otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu nuca de cocos:

Mod de preparare  caramel lichid:

Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul.

Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand.

Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita, luati de pe foc oala si puneti-o in chiuveta.

Turnati in oala restul de apa. Atentie, va sari!

Puneti din nou pe foc, miscati oala pentru a se amesteca totul bine. 

Cand da in clocot, lasati 2-3 minute pana obtineti consistenta dorita (mai lichida, mai groasa depinde de ce aveti nevoie).

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Se poate conserva la temperatura ambianta intr-un vas inchis ermetic.


Mod de preparare flan :

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati laptele cu laptele  de cocos si cu laptele condensat.

Adaugati ouale treptat si amestecati bine. Puneti nuca de cocos rasa si amestecati.

Pe fundul tavii de chec, puneti caramelul lichid (am utilizat 2/3 din caramelul preparat ).

Varsati compozitia deasupra.

Puneti apa fierbnte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.

Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.

Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Senzational