Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu

de Catalina L in Dulciuri, 30 Apr 2018 | 2750 vizualizari

 

Pastizzu est un desert din Corsica.
Un dulce simplu pregatit de obicei duminica, considerat ca un desert sarac datorita ingredientelor simple folosite : paine uscata sau gris, oua, lapte si zahar.
Poate fi aromatizat cu lamaie (la Bastia) sau cu vanilie.
Impreuna cu Fiadone- Prajitura corsicana cu brânza Brocciu, este unul din deserturile cele mai consumate in Corsica.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/flan-sau-budinca-din-corsica-pastizzu.html

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte de calitate- bio
  • 10 bucatele de zahar + 6 bucatele de zahar pentru caramel
  • 3 linguri de gris
  • coaja de la 1/2 de lamaie bio
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu:

Intr-o oala adanca cu fundul gros puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie, coaja de lamaie si cele 10 bucatele de zahar.

Lasati sa fiarba 7 - 10 minute la foc mic, amestecand in continuu ca sa nu se prinda de fund.

Varsati intr-un bol si lasati sa se raceasca complet.

Preparati caramelul- puneti la topit intr-o tigaie sau chiar in tava in care veti coace flanul, 6 bucatele de zahar cu 2 linguri de apa.

Lasati zaharul sa se topeasca si sa obtina o culoare frumoasa de caramel. Imbracati peretii si fundul vasului de copt cu acest caramel si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Adaugati treptat ouale in compozitia cu lapte racita, amestecati bine si varsati totul peste caramelul racit.

Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava cu flan in vas.

Coaceti 50 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca complet si dati la rece, timp de 4-5 h minimum. Scoateti din forma dupa acest timp.

Decorati si serviti rece.

Iata un desert racoritor si foarte bun. Toate retele mele de flan aici.

TIPS-URI

1

Surveiati coacerea caci timpul este in functie de fiecare cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gris cu lapte