Desert fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Dec 2018 | 4797 vizualizari

 

Am pregatit aceste fursecuri pentru Craciun. Sunt foarte bune langa o cana cu lapte. Din pacate, nu s-a mentinut stampila foarte bine pe toate fursecurile, iar un mic secret este ca aluatul trebuie sa fie rece. Deci, daca aluatul se inmoaie in timp ce decupati fursecurile, se mai introduce cateva minute la congelator. 

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina (sau cat cuprinde)
  • 100 g unt
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 1 plic de Finesse cu lamaie de la Dr. Oetker (6 g)
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate:

Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas. Se adauga untul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si plicul cu lamaia Finesse. Se framanta un aluat nelipicios si se mai adauga faina daca este necesar.  Se formeaza o bila care se da la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata si se decupeaza cu o forma rotunda. Se stampileaza cercurile de aluat (se poate da stampila prin faina pentru a se desface mai usor de pe aluat). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se aseaza fursecurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand acestea sunt coapte.

Fursecurile cu aroma de lamaie se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone