Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

de cristeena20 in Dulciuri, 20 Dec 2020 | 4543 vizualizari

 

Azi am indraznit sa fac fursecurile tipice de Craciun din Portugalia-sunt aromate si foarte gustoase. Daca vreti sa incercati ceva diferit, faceti acesti biscuiti minunati. 

 

INGREDIENTE

  • 0,5 litru apa
  • 250 ml ulei de masline
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura praf de fenicul
  • putina sare
  • 2 linguri miere
  • 350 gr zahar brun
  • 100 gr nuci /sau migdale macinate
  • 500 gr faina
  • zahar tos pentru final
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas):

E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse.

Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare, mierea, zaharul, scortisoara si feniculul. Punem la fiert pe aragaz, amestecand cu o lingura. Adauagam si nucile sau migdalele macinate (nu foarte fin), eu am amestecat din amandoua. Puteti folosi la alegere. 

 Cand da in clocot bine, face ca o spuma, adaugam faina treptat, si amestecam, avand grija sa omogenizam cu faina. Lasam la foc mic, amestecand mereu pe toate partile (ca si la eclere). Cand se formeaza cu usurinta ca o minge, stingem aragazul. Modelam cu mana asa calde bile si crestam cu cutirul forme sau facem o adancitura cu degetul. 

Incingem cuptorul la 180-200 grade C.

Intr.o tava cu hartie de copt punem bilele si le dam la cuptor pentru 12-15 minute. Nu mai mult. O sa fie moi cand le scoatem, nu va faceti griji, ca atunci cand se racesc, devin mai dure. 

Cand le scoatem din tava, le trecem prin zahar tos si le asezam pe o farfurie. Lasam sa se raceasca inainte de a servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

dantes 1

21.12.2020, 12:32

Interesant!

Rocsi 1

21.12.2020, 19:41

Super faina reteta!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:45

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa