Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius

de mirela0911 in Prajituri, 27 Dec 2020 | 2139 vizualizari

 

Am vrut sa pregatim fursecuri pentru Mos Craciun si am cautat tot felul de retete. Ne-am oprit la acestea, stampilate cu model specific si umplute cu o crema de biscuiti Speculatius, foarte buna! Am pornit de la reteta Violetei de pe caietulcuretete si am ajuns la aceste fursecuri umplute.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 400 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema de biscuiti Speculatius
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius:

Intr-un bol se pune untul la temperatura camerei si se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine pana se ontine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru o ora. 

Se scoate de la frigider si se taie in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa infainata, cu o grosime de 2-3 mm. Se decupeaza fursecurile cu ajutorul setului pentru stampilat si se transfera apoi pe tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 13-15 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Se scot din cuptor si asa caldute se umplu cu crema de biscuiti. Se pot pudra cu zahar pudra. 

Se pastreaza pentru mai mult timp in cutie metalica.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale