Desert galuste cu caise

de MotanLaOale in Dulciuri, 16 Aug 2017 | 16442 vizualizari

 

Am avut ca inspiratie reteta Oanei https://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-71990.html.
Am schimbat fructele, cantitatile si unele ingrediente.
Au fost foarte bune rivalizand cu cele cu prune.

 

INGREDIENTE

  • 300 g cartofi
  • 100 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 15-18 caise mici
  • 150 g zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 100 g pesmet
  • 30 ml ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu caise:

Cartofii se fierb in coaja.

Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.

Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.

Se lasa apoi sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat.

Caisele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte, sa nu iasa zaharul).

In interiorul prunelor, in locul samburilor, se pune zahar cu zahar vanilat si se pun pe o farfurie.

Intr-o tigaie, se pun 30 ml ulei, se adauga pesmetul si se rumeneste pana devine auriu.

Cand se raceste, se amesteca cu zaharul ramas de la umplerea caiselor.

Peste cartofii raciti, se pun ouale si faina si se amesteca formand o coca lipicioasa. Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!

Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustele.

Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem caisa in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca.

Se pune pe un blat infainat si se pregatesc la fel toate galustele.

Eu le fac mici, sa fie coca putina si caisa suculenta.

Se pune la fiert o oala cu apa si sare.

Galustele se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei.

Cand sunt fierte, ele se ridica singure la suprafata apei.

Se iau cu paleta si se tavalesc prin pesmet, apoi se pun pe platou.

Se servesc caldute sau reci.

Daca mai este nevoie, se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust.

Mie imi plac mai acrisoare!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Lucrati pe un blat bine infainat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta din copilarie, nuci umplute