Desert gogosi

de dantes in Dulciuri, 16 Mai 2019 | 2802 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pahar lapte
  • 20 g drojdie
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 varf decutit sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si putina sare, apoi se toarna peste faina si se amesteca incet ca sa se absoarba toata faina, daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca si se framanta bine pana cand se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului si se adauga treptat untul topit framantandu-se mereu. Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca intr-un loc caldut circa o ora.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o planseta unsa cu ulei in foi groase de circa 1 cm. din care se decupeaza gogosile cu un pahar subtire la gura, trecut prin faina si se mai lasa sa creasca pe planseta circa 20 minute.

Intre timp se pune uleiul intr-un vas si cand s-a incins se pun gogosile, prajindu-se pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot cu o spumiera se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan simplu