Desert gogosi berlineze

de - Andreea - in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 57307 vizualizari

 

Ador gogosile...imi aduc aminte de copilarie. De aceasta data am incercat gogosile berlineze dupa reteta Mihai.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba tip '00'
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr drojdie proaspata (2 cuburi )
  • 100 gr zahar
  • 550 ml lapte
  • 100 gr unt (sau margarina)
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra 
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi berlineze:

Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ).

Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se raceasca si il adaugam in bol.

Amestecam ingredientele bine cu ajutorul unui tel.

Separat amestecam faina cu sarea si o adaugam in bol si framantam pana obtinem un aluat neted si elastic. Acoperim si lasam la dospit la loc cald. 

Cand aluatul a dospit il punem pe masa si il mai framantam putin pentru a scoate aerul din el. Impartim aluatul in 50 bucatele. Le rotunjim intre palme si le asezam pe patratele de hartie de copt.

Acoperim gogosile si le lasam la dospit inca o ora (cel putin) .

Punem ulei intr-o tigaie mai adanca si lasam sa se incinga bine.

Prajim gogosile pe ambele prarti si le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Pudram cu zahar pudra dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]