Desert gris cu lapte

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Apr 2017 | 8107 vizualizari

 

Pentru mine, grisul cu lapte este unul dintre deserturile copilariei. Imi place cu mult sirop de zahar, stiu, sunt multe calorii, dar din cand in cand, ii putem rasfata pe cei dragi cu asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 7 linguri gris
  • Pentru siropul de zahar:
  • 1 lingura zahar si apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gris cu lapte:

  

Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se lipeasca.

Cand incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si zaharul vanilat si apoi, se mai amesteca un pic, in functie de gros il dorim, apoi se da de pe foc.

 Pentru siropul de zahar, se caramelizeaza o lingura cu zahar intr-un ibric, cand devine auriu, se pune cu grija apa, mai multa sau mai putina apa, in functie de cat sirop dorim, eu fac mai mult sirop.

 La final, se toarna grisul in farfurii si apoi si siropul fierbinte pe margine si putem face si figuri haioase pentru cei mici.

 Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/gris-cu-lapte.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello