Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

de RODIMUR in Dulciuri, 8 Iul 2019 | 3127 vizualizari

 

Cum îmi rămân adeseori albușuri, de la maioneză, sau de la unele creme, fac din ele diferite dulciuri  delicioase. De această dată am preparat un guguluf cu mac (de mult timp voiam să încerc un chec cu mac...!) și la sfârșit l-am glazurat cu ciocolată și l-am decorat așa cum îmi place mie. Soțului meu i-a plăcut foarte mult, așa că s-a supărat atunci când n-am fost atentă să-i pregătesc dinainte feliuța de prăjitură, pe farfurioară...

 

INGREDIENTE

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină albă
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o limetă
  • 75 grame de mac
  • unt pentru uns forma de copt
  • Pentru decor:
  • 100 grame de ciocolată menaj
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • ornamente decor
  • 2 lingurițe de nucă de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata:

Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată ca o bezea.

Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și se continuă mixarea. Apoi se adaugă lingură după lingură, făina albă amestecată cu praful de copt și se amestecă ușor, de jos în sus, pentru ca volumul cpmpoziției să nu scadă.

În cele din urmă se adaugă macul și se amestecă ușor, până ce compoziția este omogenă.

Se toarnă această compoziție în forma de copt, unsă cu unt în prealabil și tapetată cu făină.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce guguluful se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și după ce guguluful se mai răcorește puțin, se desprinde ușor de pereții vasului, de jur împrejur, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.

Se răstoarnă ușor guguluful pe un platou și când este rece se glazurează cu ciocolată menaj, topită la bain marie, cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui.

Se decorează cu ornamente și nucă de cocos, cât timp glazura încă nu s-a întărit.

TIPS-URI

1

Dacă folosiți albușuri congelate, scoateți-le din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Mai întâi mixați albușurile cu praful de sare și când prind volum, adăugați treptat vanilia și zahărul.

3

Compoziția trebuie să arate ca o bezea, așa că este important să mixați suficient ingredientele. În caz contrar, guguluful va ”cădea” și nu va fi pufos.

4

Nu suplimentați cantitatea de făină, chiar dacă vi se pare că aluatul este prea moale, pentru că se va îngreuna și va ”cădea”.

5

Când adăugați făina cu praful de copt, amestecați compoziția ușor, cu mișcări de jos în sus, ca să nu ”se lase”.

6

Lăsați guguluful să se răcorească puțin în forma de copt și abia apoi desprindeți-l ușor de pereții laterali, de jur împrejur, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.

7

Glazurați guguluful cu ciocolată topită numai după ce s-a răcit complet, iar apoi decorați-l imediat, până ce se întărește glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

13.07.2019, 10:06

Îți mulțumesc mult, Dantes!

Sidy 1

27.07.2019, 06:30

Excelent ! Minunat arata...Si eu am adunate niste albusuri, am sa incerc si eu.

RODIMUR 1

27.07.2019, 09:18

Mulțumesc frumos, Sidy! Nici nu știi cât de mult contează, în ochii mei, aprecierea aceasta, venind de la tine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Cupidon