Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie

de Bucataras Diana in Dulciuri, 24 Apr 2018 | 2314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g prune uscate
  • 16 linguri de zahar (300 g)
  • 1200 g branza de vaci
  • coaja rasa de la 2 portocale 
  • 2 rodii
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri de faina (200 g)
  • 10 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie:

Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs. Scoatem semintele de rodii si le punem si pe acestea la scurs. Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul,coaja de lamaie,esenta de vanilie si de rom.Omogenizam compozitia.Tocam prunele cubulete si le amestecam cu compozitia de galbenusuri si branza.Adaugam si semintele de rodie si omogenizam apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si amestecam cu grija spuma in compozitie. Ungem formele cu putin unt, turnam compozitia si le dam la cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi scadem putin temperatura (pana la 160 grade) si lasam aproximativ 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Inainte sa servim, lasam sa se raceasca incet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Diana 1

24.04.2018, 19:14

Cleme, prunele se plictiseau prin frigider singurele. Culemea e ca au fost buni iepurașii cu prune

dantes 1

25.04.2018, 19:37

Super!

mirela0911 1

25.04.2018, 22:37

Ce dragalasi sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza dulce