Desert inghetata cu Nutella

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Iul 2017 | 3966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g lapte condensat
  • 200 g crema de ciocolata (ex. nutella)
  • 500 ml frisca lichida neindulcita (rece, tinuta la frigider)
  • 2 cutii de carton goale (eu am avut de suc)
  • bete de inghetata (optional)
  • bucati de alune (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu Nutella:

         Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu trebuie sa obtinem o spuma, cum este frisca, sa fie usor lichida, dar cremoasa.
        Din frisca cremoasa obtinuta, adaugam putin cate putin in vasul cu laptele condensat si nutella, apoi amestecam bine pana obtinem crema de inghetata.
       Turnam usor compozitia rezultata in cutiile de carton spalate, uscate si taiate la "gura", apoi le dam la congelator pentru a doua zi.

       Pentru servire, se pot taia patrate de marime dorita, cu tot cu carton, iar in centrul patratului facem o adancitura cu un cutit pentru a pune batul, apoi cu un foarfece, taiem usor cartonul, il inlaturam si pe urma presaram bucati de alune sau ce va place.
       O alta varianta pentru servire: se taie inghetata in patrate, se asaza pe o farfurioara si se glazureaza cu ciocolata lichida si bucati de alune.
      A treia varianta: patratul de inghetata taiat se poate aseza intre doua foi de napolitana.

Oricum ar fi, este excelenta pentru zilele calduroase de vara.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie