Desert inghetata de ciocolata

de Rahela Velicu in Dulciuri, 24 Iun 2021 | 3867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de lapte condensat indulcit ( 400 ml)
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu varf cu cacao
  • optional: piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de ciocolata:

Mixam frisca lichida pana cand devine o spuma densa, lucioasa si ferma.

Adaugam laptele condensat si mai mixam 1 minut.

Ciocolata o topim cu 2-3 linguri de lapte. O amestecam cu cacao si o lasam 2-3 minute la racorit apoi o turnam compozitiei de frisca. Mai mixam 1 minut. Rezulta o crema delicioasa. Gustati numai. Se poate folosi aceasta crema si la prajituri.

Tapetam o caserola cu piscoturi apoi turnam compozitia de ingheteta.

Din aceasta compozitie ies aproximativ 2 caserole medii de ingheteta. Dam inghetata la congelator pentru minim 5-6 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]