Desert invartita (Melc) cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Noi 2021 | 2864 vizualizari

 

O placinta minunata, cu arome de toamna si perfecta langa un ceai fierbinte!

 

INGREDIENTE

  • Pentru alaut:500g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200-250ml lapte (in functie de faina)
  • 80-100g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g unt/margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan piure de mere
  • scortisoara (optional)
  • Pentru uns:
  • eu am uns cu ulei dar puteti unge cu:
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri lapte si 1 de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert invartita (Melc) cu mere:

    •  

    • Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina cernuta cu un praf de sare si dam deoparte 10 minute, timp in care drojdia se activeaza.
      Laptele ramas il incalzim impreuna cu zaharul, untul si vanilia pana se topesc cele 2 ingrediente.
          In bolul cu faina si drojdia am turnat laptele dulce, atentie...sa nu fie fierbinte, oul si incepem sa framantam bine pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. ( ne mai folosim de faina daca mai este nevoie).
      Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
      Dupa ce aluatul a crescut, il intindem foarte bine cu sucitorul si punem piureul de mere pe toata suprafata foii, presaram scortisoara si rulam usor. Ii dam forma unui melc, il ungem cu putin ulei si-l dam la cuptor la 180°C pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca complet, apoi il pudram cu zahar pudra! Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Puteti folosi mere, pe care le dati pe razatoare si calite cu zahar si scortisoara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert invartita (Melc) cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]