Desert la pahar

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Ian 2013 | 5842 vizualizari

 

Crema de zahar ars,simpla,repede de facut si delicioasa.Balamuc la pahar,asa ii zice tatal meu si de mici copii ne amuzam copios.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • 4 linguri de zahar pt.ars
  • un vas de yena
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Cele 4 linguri de zahar se caramelizeaza si se imbraca peretii vasului,se lasa la racit.Separat batem ouale cu zaharul bine,adaugam laptele si esenta de rom ( am incercat si cu o cogniac,e buna).Aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat cu zahar ars si se da la cuptor,cca 30 min la foc potrivit( depinde si de cuptorul pe care il aveti,eu atata o tin la cuptor la foc potrivit )

Se poate servi si calda si rece,dupa preferinte cu sau fara frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar, de post