Desert la pahar, cu capsuni

de Merisor in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 7895 vizualizari

 

Rapid, bun si de efect, atat pot spune de acest desert.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 250 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare(pentru crema)
  • 5 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar, cu capsuni:

Mai intai spalam bine capsunile si le curatam de codite. Pastram cateva cu codite pentru ornat.

Le punem la scurs, apoi le asezam intr-un bol si presaram 2 linguri de zahar peste ele si zaharul vanilat. Le lasam asa la odihnit pana pregatim restul ingredientelor.

Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului.

Laptele il punem la fiert cu 3 linguri de zahar si un varf lingurita de sare.

Intr-un vas amestecam putin lapte rece cu budinca de vanilie, apoi amestecam treptat cu laptele fiert(caldut, sa nu o oparim) si punem pe foc moale mestecand continuu pana se ingroase. Lasam la racit acoperind vasul cu folie sa nu prinda crusta.

Punem capsunile in blendetr si le mixam.

Asezam in pahare in felul urmator: crema de vanilie jos, capsunile mixate la mijloc si deasupra frisca. Ornam cu capsunile ramase si dam la rece sau servim pe loc.

Este yummy, yummy!

TIPS-URI

1

Daca sunt acrisoare capsunile se pot mixa impreuna cu un topping de capsuni sau de altceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar, cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pana cotta cu lapte si capsuni