Desert mendiants cu ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 3 Feb 2018 | 2126 vizualizari

 

Mendiants sunt discuri din ciocolata garnisite cu 4 fructe seci sau confiate.
Fructele folosite inițial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani și migdalele pentru Dominicani.
Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite ; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mendiants-cu-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de ciocolata de couvertura cu lapte - Venezuela 43%
  • decor:
  • alune de pădure intregi
  • mango uscata
  • fructe de padure Goji 
  • ornamente din zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mendiants cu ciocolata:

Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor. 

Topiti ciocolata la bain-marie.

Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. 

Puneți cu o lingura pe o foaie din din silicon sau pe hârtie de pergament, discuri de ciocolată cu un diametru de 4- 5 cm. 

Decorați și lăsați-le să se cristalizeze într-un loc răcoros. 

Dezlipiti si serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mendiants cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos