De mult timp am avut-o in plan ;) În sfârși i-a venit rândul, așa mai timid, dar a avut un suces enorm, din acest motiv, n-am mai multe poze :D Clar se cere repetată ;) Nu-i așa de grea rețeta, a doua oară când o voi/veți prepara va fi floare la ureche. ;) Spor și poftă bună!
Albușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10 minute până se obține o spumă fină și lucioasă.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, pe care în prealabil, au fost desenate câteva cercuri pentru orientare, se toarnă bezeaua, cât să se obțină cca. 12 cercuri, foi de MiniPavlova.
Tava cu crema de bezea se introduce în cuptorul preîncălzit, ptr. cca. 150 min la 90 degrade cu ușa semideschisă. E bine ca aceste foi să le pregătiți cu o zi înainte de ansamblare și servire a minitorturilor.
Pentru cremă:
Într-un vas cu fundul dublu, sau acela în care fierbeți laptele, se pune smântâna și ciocolata ruptă bucățele, se fierbe la foc mic, amestecându-se ușor, iar spre final se adaugă untul la temperatura camerei, amestecându-se energic până ce se încorporează toate ingredientele și se obține o cremă fină, ce se pune la răcit, cca. 30 min.
Pentru montarea MiniPavlelor:
Pe un platou se așează primele miniblaturi de bezele, se apasă un pic în mijlocul lor, ca să rămână crema acolo, să nu curgă pe margini, se adaugă câte două/trei linguri de cremă pe fiecare blat, apoi se acoperă cu un nou rând de miniblaturi, se presează ușor, se adaugă din nou două/trei linguri de cremă, se ornează cu fructe de pădure, preferabil, proaspete, cremă de ciocolată și se servesc imediat.
Spor si poftă bună!