Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am decorat cu capsuni dulci si parfumate.
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!
Cel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere, adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata, apoi las-o la racit. Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra, adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi ciocolata topita si racita. Pune crema la rece, pana pregatesti blatul pentru mini tarte.
Inveleste-l in folie de plastic si pune-l la frigider 10-15 minute. Astfel, se va intinde mai bine.
Intre timp, unge formele de mini tarte cu ulei si tapeteaza-le cu faina.
Imparte aluatul in 6 parti egale si intinde fiecare foaie intre doua hartii de copt, ca sa-ti fie mai usor si sa nu mai adaugi faina.
Pune cate o foaie in fiecare forma si imbraca bine peretii, apoi taie aluatul in exces.
Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, ca sa nu se umfle prea tare, apoi pune in fiecare forma hartie de copt si umple-o cu boabe de fasole, linte sau orez. Astfel, in timpul coacerii, aluatul va pastra forma de tarta.
Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20 de minute, pana s-au rumenit usor pe margini, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca.
Acum hai sa umplem tartele!
Pune cate 2-3 linguri de crema in fiecare tarta si decoreaza-le apoi cu felii de capsuni
Poti sa le decorezi cu ce fructe vrei si sa le lasi apoi, putin la rece.