Delicioase!
Bune bunute de te lingi pe degete, pe toate :)))) si rapide, se fac cat ai bate din palme! Aluat fraged care se topeste in gura, mere aromate si scortisoara parfumata, ce sa-ti doresti mai mult?
Aluat:
Umplutura:
Aluatul se prepara simplu; untul rece taiat bucati se amesteca cu oul, faina, praful de sare, zaharul, laptele si se framanta aluatul pana se omogenizeaza.
Aluatul se infaineaza usor cu inca o lingura de faina si se imparte in opt bucati de marimea unei mingii de ping pong.
Pe o suprafata infainata, eu am folosit o foaie pergament, se pune putina faina si se intinde fiecare bucata cu mana in forma de mini tarta.
Se formeaza toate tartele apoi se vor umple cu mere razuite, deasupra se presara zahar brun, vanilie si scortisoara.
Mini tartele se coc pana se rumenesc, in jur de 30 de minute, la 190 de grade Celsius.
Se scot din tava cand sunt reci si se pudreaza cu zahar pudra vanilat, iar deasupra se pune inghetata( optional).
Minunate!