De-o saptamana niste mere tipa la mine ca ele se strica si eu nu le bag in seama, le-am tot zis sa taca ca n-am chef de ele, e treaba lor ce au de gand sa faca, chiar sa se strice. Azi am zis sa scap de tipetele lor si am apelat la un aluat foitaj pe care-l aveam la congelator. Rapid, fara prea multe complicatii si delicios.
Am scos aluatul de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru infainata, cat sa imi incapa cele 6 forme de silicon. Am decupat 6 cercuri, am uns formele cu putin ulei si am asezat in fiecare forma cate un cerc pe care l-am intepat cu furculita. Separat am curatat de coaja merele, leam taiat cubulete mici, am pus la incins tigaia wok, am pus untul taiat bucatele mici, am adaugat bucatelele de mere si am stors zeama de portocala, am amestecat pret de 15 min, apoi am adaugat zaharul brun si am mai amestecat cca 10 mn. Am stins focul si am lasat sa se raceasca putin merele, apoi am umplut formele de tarta cu mere. Am decupat restul de aluat foitaj si m-am jucat un pic cu decorul, ce mi-a trecut prin minte. Am bagat formele in cuptorul preincalzit la 180 grade, le-am copt pana au inceput sa se rumeneasca frumos, n-am cronometrat exact timpul de coacere.. Se pot pudra cu zahar sau se lasa asa cum sunt.