Desert mucenici cu cardamom

de papabundetot in Prajituri, 8 Mar 2014 | 10106 vizualizari

 

Desi la mine in Ardeal nu tin minte din copilarie sa fi mancat vreodata in familia mea mucenici, totusi, m-am gandit astazi sa fac si eu acest preparat, am ales o reteta de la prietenii mei bucatarasi de pe bucataras.ro, nu as putea numi o anumita persoana de la care am luat reteta deoarece m-am inspirat din mai multe retete, dar, in stilul meu, mi-am pus si eu amprenta si am adaugat arome care ma caracterizeaza.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1,2 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 150 gr zahar
  • 3 oua+1 ou pentru uns
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita anason macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • nuca macinata

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 5 pastai de cardamon
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici cu cardamom:

Aluat: Intr-un castron mare am pus faina, un praf de sare o parte din zahar si am facut un loc in mijloc unde mai apoi am adaugat ouale batute bine cu esenta de vanilie, cuisoare si anason macinat. Intr-un castronel am pus drojdia cu putin zahar, lapte si faina, am omogenizat totul si am lasat 5 minute maiaua sa creasca, apoi am adaugat-o peste faina, am adaugat si uleiul si restul de lapte si am framanatat bine aluatul pana cand nu s-a mai lipit de maini, apoi l-am lasat 1 ora la dospit.

Sirop: Am pus intr-o craticioara apa, zaharul scortisoara si semintele din pastaile de cardamom si am lasat sa fiarba pana cand s-a legat un sirop aromat pe care l-am dat la racit.

Dupa ce aluatul a dospit, am intins putina faina pe blatul de lucru, am rupt bucati din aluat, pe care le-am intins usor, am pus putina nuca macinata in mijloc, apoi am impachetat aluatul si am mai framantat putin in mana biluta de aluat,apoi am rulat-o pana am obtinut un bastonas, pe care mai apoi l-am modelat in forma de 8. Am pus mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, i-am mai lasat sa creasca putin, apoi i-am uns cu ou, i-am introdus in cuptor pentru 10 minute, am scos apoi tava, am pus peste mucenici sirop din plin si am presarat nuca macinata peste ei si i-am reintrodus in cuptor pana cand s-au rumenit frumos.

Optional, dupa ce mucenicii se racesc ei se mai pot inmuia in sirop si manca cu pofta.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici cu cardamom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca