Desert mucenici dobrogeni de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 7901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g mucenici
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 linguriță sare
  • 2-3 lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe esență rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 400 g nucă
  • 3-4 litri apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici dobrogeni de post:

Punem apa la fiert. Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri. Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm bine până se dizolvă. Când apa a dat în clocot adăugăm mucenicii și lăsăm la foc mic pentru 10 minute, amestecând ușor. Acoperim cu capac și stingem focul. După 20-30 minute adăugăm esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de portocală și lămâie. La final adăugăm și nuca măcinată.

Servim reci sau calzi după preferințe, bineînțeles cu 44 pahare de vin :) -cine poate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici dobrogeni de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna negresa de post