Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea

de katty in Dulciuri, 22 Feb 2020 | 8448 vizualizari

 

O prajitura rapida si delicioasa.Tot ce avem de facut este sa pregatim crema pe care o intindem intre foi, dupa care o dam la rece.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de napolitana(5 foi mari)
  • 1 ou intreg
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 2 lingurite cafea instant
  • 100 gr ciocolata neagra+2 linguri lapte pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea:

Tot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema.

Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa se infierbante. 

Adaugam ciocolata rupta bucati si cafeaua instant diluata in putina apa.

Tinem la foc pana crema se leaga, dam jos si lasam sa se racoreasca.

Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu crema racorita (nu rece) si lichiorul de cafea. Alternam foile cu crema, ultima fiind foaia de napolitana. 

Peste prajitura asezam un tocator de lemn. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore.

Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura in strat neuniform.

Portionam prajitura in momentul servirii. Pastram prajitura la rece.

TIPS-URI

1

alegeti un unt de calitate pentru reusita cremei

2

daca nu aveti o craticioara cu fund dublu bateti crema la bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (10)

oanapl 1

23.02.2020, 13:08

Ce bunatate!

Panacris 1

23.02.2020, 18:27

Hmmm, aminitiri din copilărie! Delicoasăăă!

Gherca Daniela 1

23.02.2020, 18:49

foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]