Desert napolitane de post

de Bunica in Dulciuri, 29 Mar 2019 | 3678 vizualizari

 

Un desert la indemana oricui .Nu trebuie sa stai la caldura cuptorului,sa stai sa ornezi sau sa coci foi pe dosul tavii.Asa-i ca va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitana
  • 300 g. miez de nuca
  • 400 g. zahar
  • 1300 g. margarina
  • 100 ml. apa calda
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane de post:

Ia o cratita de 3 l.

Pune zaharul la caramelizat.

Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata.

Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare.

Peste compozitie toarna 100 ml.apa calda si lasa pe foc 3-4 minute.

La sfarsit pune margarina si amesteca, cu fermitate circa 5 minute.

Cand crema este legata se imparte in 4 parti.

Pune o foaie de napolitane pe o tava.

Intinde peste foaia de napolitana o parte din crema si intinde cu ajutorul unui cutit cu lama lata.

Se procedeaza la fel cu celelalte foi si restul de crema.

La final se obtine o prajitura cu 5 foi si 4 straturi de crema.

Peste ultima foaie de napolitana se aseaza o alta tava sau un tocator si o greutate.

Prajitura se taie peste cateva ore sau a doua zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]