Desert negresa cu capsuni

de Meea in Prajituri, 3 Iul 2020 | 3616 vizualizari

 

La o negresă super delicioasă, cu margini crocante și interior ciocolatos, chiar nu ai ce să-i bagi de vină! Oare ai văzut că am pus și căpșuni? Adică dacă tot vreau să te dau pe spate, măcar să o fac până la capăt. Este totuși și o mică problemă la mijloc... pregătisem cu o seară înainte toate necesare pentru negresă și oricum nu înțeleg de ce fac asta, pentru că întotdeauna realizez că nu am câte ceva atunci când gătesc, dar asta este o altă poveste... revenind, avusesem pus frumos MULTE căpșuni spălate și curățate, numa bune de pus în negresă. Dimineața, am rămas cu o mână de ele și încă nu m-am prins cine le-a mâncat, dar sper că nu eu, ha! Îți dai seama că dacă am zis că fac negresă, păi negresă fac și cu o căpșună. Ideea este că în rețeta de astăzi am folosit gramaje pentru o tavă de vreo 20x20 cm și că negresa s-a terminat în câteva minute, deci ar cam fi musai să faci o tavă mai generoasă, dar eu rămăsesem fără căpșuni...

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • 4 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g ciocolată tocată
  • căpșuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu capsuni:

      Într-un vas cu fund dublu, punem la topit untul. Adăugăm zahărul și îl lăsăm câteva minute pe foc mic. Oprim focul, transferăm compoziția într-un vas rece și punem făina, cacaua, praful de copt și ciocolata. Punem în alt vas, pentru că dacă adăugăm ciocolata în vasul fierbinte în care s-a topit untul, se va topi și ciocolata repede și nu vrem asta. E important să înceapă să se topească în cuptor, pentru a obține interiorul acela umed.

       Turnăm aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, punem deasupra jumătăți de căpșuni pe care le apăsăm ușor și lăsăm negresa în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25-30 minute, la foc mediu. Cum știi când e gata?  Când atingi cu degetul, trebuie să se simtă o crustă tare deasupra, dar totuși să fie moale în interior. Când tragi un pic mai brusc de tavă și vezi că parcă se mișcă prea mult prăjitura în sensul că este prea lichid mijlocul, să știi că încă nu este gata, mai trebuie lăsată la cuptor.Lăsăm negresa la răcit complet.

      Se poate servi alături de înghețată, dar pe aia chiar că am mâncat-o eu dinainte, ha!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Constelatialeu 1

03.07.2020, 16:28

A rosit de emotie negresa asta...

dantes 1

05.07.2020, 09:44

buna!

Rocsi 1

06.07.2020, 21:18

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca