Desert negresa cu nuci si cirese

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 10 Iun 2018 | 3118 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana, numai ca am avut cirese mai multe si le-am inghesuit pe toate in aceasta prajitura :D
M-am temut ca nu o sa mai cresca si ca n-o sa mai iasa nimic, dar, dimpotriva, a crescut frumos si a iesit foarte buna.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 120 g cacao
  • 130 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 100 g nuca
  • esenta de rom
  • 600 g cirese fara samburi
  • Dimensiune tava: 25/25 cm
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuci si cirese:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se dau deoparte.

Se mixeaza zaharul cu untul. Se incorporeaza, unul cate unul, galbenusurile. Se adauga cacaua si se omogenizeaza. Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza usor in aluat cu o spatula de silicon. Se procedeaza la fel, pe rand, cu faina, praful de copt, nucile si 2/3 din ciresele fara samburi.

Se asaza compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se presara restul cireselor peste compozitie si se introduce tava la cuptor pana cand negresa este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao