Sunt chiar deosebite aceste nuci cu ciocolată în aluat și cremă de nuci!
Aluatul este unul sfărâmicios, dar este și normal să fie așa pentru că am folosit untură și puțină smântână, numai ingrediente bune pentru un aluat fraged, reușit.
Mai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. O lăsăm, apoi, să se răcească. În bolul mixerului adăugăm toate ingredientele, mai puțin făina din care punem doar o parte, amestecată cu bicarbonatul. Pornim mixerul, asamblat cu brațul pentru aluaturi și îl lăsăm să amestece aluatul până se omogenizează. Adăugăm, treptat și restul de făină, atâta cât să rezulte un aluat ferm și nelipicios. Scoatem aluatul din vasul mixerului, îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 40-50 de minute. Apoi, rupem din aluat și formăm mici biluțe care să ocupe jumătate din orificiile formei de copt nuci. Încingem forma de copt nuci, pe flacăra de la aragaz și punem biluțele de aluat în orificiile acesteia. Coacem cojile de nuci cu ciocolată în aluat, pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte, la început. Pe parcurs, timpul de coacere se reduce, deoarece forma va fi destul de încinsă. Pentru cremă, măcinăm miezul de nucă și îl amestecăm cu pișcorturile sfărâmate. Dacă nu avem pișcoturi la îndemână, folosim 8-10 biscuiți pe care îi sfărâmăm. Fierbem laptele cu un praf de sare și zahărul și îl turnăm peste amestecul de nuci și pișcoturi. Omogenizăm compoziția, adăugăm esența și scorțișoara, apoi o lăsăm la răcit. Când este bine răcită, o amestecăm cu mascarponele și umplem cu ea, cojile de nuci cu ciocolată în aluat. Păstrăm nucile în cutii metalice sau de carton, cu capac. Spor și poftă bună să aveți!