Desert nuci cu crema de vanilie

de cristinutanicolita in Dulciuri, 25 Dec 2017 | 2499 vizualizari

 

Retete romanesti 

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura (osanza)
  • 4 ouă
  • 1 cana lapte
  • Un praf de sare
  • 1 cana zahar
  • Faina cat cuprinde

Crema:

  • 6 gălbenușuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 65 g faina
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt

Zahar pudra

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci cu crema de vanilie:

Intr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, până se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana până obținem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il lăsăm la rece câteva ore sau peste noapte.

Formam bilele de aluat. Punem forma de nuci la încins, o ungem cu puțin ulei si punem bile de aluat. Coacem nucile pe ambele parti.

Crema: Punem laptele la încălzit. Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si faina până își dublează volumul. Adaugam si laptele călduț, treptat si mixam. 

Fierbem crema pe bain-marie, amestecând continuu, până se ingroasa. La sfarsit adaugam untul si omogenizam bine. 

Asamblare: Taiem marginile la nuci.Umplem cojile cu crema, unim cate doua si le trecem prin zahar pudra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friganele dulci