Desert ochelari cu gem

de oanapl in Prajituri, 11 Mai 2017 | 3004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie
  • 3 linguri zahar pudra
  • 300 g faina
  • 2 linguri lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • 120 g margarina
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g gem de capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ochelari cu gem:

Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si maiaua. Framanti un aluat potrivit de tare.

Pentru umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi nuca macinata si amesteci usor cu o lingura de lemn.

Intinzi aluatul intr-un dreptunghi, cat marimea unei tavi si intinzi gemul de capsuni. Laturile mari le rulezi spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol.

 Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe mijloc, pui umplutura de nuca. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ochelari cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

12.05.2017, 13:23

Deliciosi!

Rocsi 1

12.05.2017, 20:07

Servesc si eu!

oanapl 1

16.05.2017, 16:19

Va multumesc de aprecieri! Intr-adevar au fost foarte deliciosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt